brodet od morske ribe

Brodet od morske ribe

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
priprema: 20 min.
posno jelo
kuvanje: 50 min.

Sastojci:
• 2 veće glavice crnog luka
• 4 čena belog luka
• 4 veća paradajza
• 2 lovorova lista
• 1 paprika babura
• 80 g zelenih maslina
• 1 kašika mlevene ljute paprike
• 5 dl paradajz soka
• 1,5 dl belog vina
• 500 g škarpine
• 500 g oslića
• biber
• so
• ulje

Priprema:
1. Crni luk i paradajz očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Papriku očistiti i iseći na krupnije kocke.
3. Oslić i škarpinu očistiti i iseći na krupnije komade.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a potom dodati papriku i paradajz te sve zajedno kratko propržiti.
5. Sipati 1,5 l vode, belo vino i paradajz sok, ubaciti lovorov list, mlevenu papriku i masline. Dodati začine po ukusu i kuvati dok ne proključa.
6. Potom ubaciti pripremljenu ruibu i kuvati još najmanje 20 min.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category