punjena zapecena jaja
28.06.2022 Predjela

Punjena zapečena jaja

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
priprema: 35 min.
mrsno jelo
pečenje: 25 min.

Sastojci:
• 5 jaja
• 200 g mlevene junetine
• 1/2 glavice crnog luka
• 30 g putera • 1 kašika brašna
• 3 dl mleka • 30 g parmezana
• 1 dl paradajz soka
• 100 g kačkavalja • muskatni oraščić
• biber
• so
• ulje

Priprema:
1. Jaja obariti, a potom oljuštiti i uzdužno preseći napola. Žumanca izvaditi i ostaviti po strani.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja. Dodati mlevenu junetinu te i nju pržiti dok ne porumeni. Začiniti po ukusu.
3. Posebno pripremiti bešamel sos. U manjoj šerpi rastopiti puter, te dodati brašno i kratko propržiti. Sipati toplo mleko, neprekidno mešajući žicom, i kuvati na umerenoj temperaturi dok se sos ne zgusne. Dodati parmezan, muskatni oraščić i začine po ukusu.
4. Dinstano meso sjediniti s izmrvljenim žumancima, i dve kašike bešamel sosa.
5. Dobijenim filom napuniti polovine belanaca.
6. U manju vatrostalnu posudu sipati polovinu bešamel sosa i sok od paradajza. Poslagati punjena belanca i preliti ih preostalim sosom.
7. Odgore nakrupno narednati kačkavalj. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok sir ne porumeni.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category