Proso s pečurkama i tunjevinom
za 4 osobe
posno jelo
priprema: 15 min.
kuvanje: 45 min.
Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 šargarepe
* 400 g šampinjona
* 150 g prosa
* 1 veća konzerva tunjevine
* 1 kašičica mlevene paprike
* 1 l supe od povrća
* biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove.
2. Šampinjone iseći na krupnije komade.
3. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Ubaciti seckane šampinjone, i pržiti na umerenoj temperaturi dok tečnost koju su pečurke pustile ne uvri.
5. Dodati proso, i nadalje dinstati dolivajući supu od povrća dok proso ne nabubri i omekša.
6. Ubaciti mlevenu papriku i začine po ukusu, dodati oceđenu tunjevinu i promešati.