Rolat torta s malinama
za 10 osoba
priprema: 40 min.
mrsno jelo
pečenje: 15 min.
Sastojci:
Za koru:
• 6 jaja
• 6 kašika šećera
• 3 kašike gustina
• 3 kašike brašna
• 3 kašike ulja
• 150 ml mleka
Za fil:
• 300 ml slatke pavlake
• 300 g čokolade za kuvanje
• 200 g malina
Za dekoraciju:
• 3 dl slatke pavlake
• 100 g malina
Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.
2. Potom dodavati jedno po jedno žumance i ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.
3. Na kraju dodati brašno i gustin, pa polako promešati varjačom.
4. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru. Poravnati je špahtlom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
6. Pečenu koru uzdužno preseći na četiri ujednačena dela i poprskati je mlekom.
Fil:
1. Slatku pavlaku sjediniti s izlomljenom čokoladom za kuvanje, i zagrevati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije kremasta smesa. Ostaviti je da se potpuno ohladi i stegne.
2. Ohlađenu smesu umutiti mikserom da bi se dobio ganaš krem.
Finalni postupak:
1. Uzeti deo isečene kore i postaviti ga na radnu površinu, pa premazati filom od čokolade.
2. Odgore rasporediti maline, i koru smotati u krug.
3. Na isti način nafilovati preostale delove kore i obaviti ih oko prethodno smotane kore, kako bi se oblikovala torta.
4. Tortu premazati preostalim filom i ostaviti u frižider da se stegne.
5. Slatku pavlaku umutiti u šlag i premazati preko torte, pa je dekorisati malinama.