Pica od kora za pitu
Sastojci:
4 kore za pitu
2 jajeta
2 dl pavlake
1/4 kašičice praška za pecivo
30 ml ulja
250 ml pelata paradajza
200 g pečenice
250 g kačkavalja
100 g šampinjona
origano
ISPROBAJTE I… Lisnate paštetice
Priprema:
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove.
2. U posudi umutiti jaja s pavlakom i uljem.
3. Premazati tri kore za pitu umućenom smesom i naslagati jednu preko druge, pa preklopiti četvrtum korom, ali nju ne premazivati.
4. Pelat paradajza izmiksati u blenderu, pa ga sjediniti s origanom. Kuvati na umerenoj temperaturi povremeno mešajući dok se smesa ne zgusne. Ovako pripremljeni namaz ostaviti da se ohladi, te premazati preko četvrte kore.
5. Preko preliva od paradajza rasporediti listove praške šunke, pa posuti kačkavaljem i šampinjonima.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok korice ne porumene. Pečenu picu ostaviti da se prohladi, a potom je iseći na kocke željene veličine.
Savet: Na ovaj način picu možete praviti i s heljdinim korama.
Priprema:
1. Kore premazati filom
2. Naneti pelat paradajza
3. Rasporediti pečenicu
4. Posuti kačkavaljem
5. Rasporediti šampinjona
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!