assorted,delicious,grilled,meat,with,vegetables,over,the,coals,on
15.06.2022 Praktični saveti

Pripremite savršen roštilj

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Veoma lako možete postati majstor za roštilj, pod uslovom da se poslužite malim, ali korisnim trikovima. Osim što meso mora biti mlado i sveže, postoje dodatne sitnice koje će učiniti da ono bude sočno i ukusno. Najpre zamolite mesara da vam iseče šnicle podjednake debljine, a potom ih istanjite tučkom pošto će ispupčeni delovi brže goreti. Idealno bi bilo da pre pečenja odstoji u marinadi od ulja i začinskog bilja. Nemojte ga nikako soliti pre pečenja jer so izvlači vodu, pa će iscuriti dragoceni sokovi, a pečeno meso biće suvlje i manje hranljivo. Takođe, roštilj mora biti dobro zagrejan kako bi se meso brzo zapeklo. Rešetku za pečenje premažite slaninom, a šnicle tokom pečenja premazujte tečnom masnoćom. Dovoljno je da ispoštujete ovih nekoliko pravila, i užitak vam je zagarantovan!

Savet: Pileće belo meso biće sočno i meko ako ga premažete limunovim sokom pre pečenja.

Bakina kujna

Alexander Raths/shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category