Prolećni mafini s tikvicama
za 4 osobe
mrsno jelo
Sastojci:
* 500 g mladih tikvica
* 1 manja glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* 40 g rendanog parmezana
* 120 g feta sira
* 120 ml pavlake
* 3 jajeta
* 100 g brašna
* 200 g pančete u listovima
* biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Tikvice dobro oprati pa krajeve odseći. Zajedno s korom iseći ih na tanke kolutove i posoliti. Sačekati da puste sok pa ocediti od suvišne tečnosti.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk da blago porumene.
4. U vanglici sjediniti tikvice i crni luk pa dodati parmezan, feta sir, pavlaku, jaja, brašno i začine po ukusu. Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
5. Kalupe za mafine obložiti listovima slanine pa sipati u njih pripremljenu smesu s tikvicama. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.