slana sendvic torta polozena
09.06.2022 Predjela

Sendvič torta

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 10 min.

Sastojci:
* 1 veći baget
* 200 g barene slanine isečene na tanke listove
* 200 g mocarele
* 2 manja paradajza
* nekoliko listova bosiljka
* 100 g kačkavalja
* 1 kašika maslinovog ulja
Za bešamel sos:
* 20 g putera
* 1 puna kašika brašna
* 250 ml mleka
* 50 g parmezana
* so

Priprema:
1. Najpre pripremiti bešamel sos. U manjoj posudi rastopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti.
2. Postepeno sipati toplo mleko neprekidno mešajući dok se ne dobije gušći sos.
3. Pred kraj kuvanja umešati parmezan i posoliti po ukusu.
4. Baget iseći na kolutove debljine 1,5 cm, paradajz na polukrugove, mocarelu na krugove a slaninu na manje komade veličine kolutova bageta.
5. Svako parče bageta premazati s malo bešamel sosa, naneti list slanine, preklopiri kolutom mocarele i naneti komad paradajza. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još sendviča.
6. Odgovarajuću okruglu tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem pa poslagati u nju sendviče, jedan do drugog, tako da se na krajevima preklapaju.
7. Posuti ih listovima bosiljka i rendanim kačkavaljem, i peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok se sir ne rastopi a korice bageta postanu hrskave.

Savet: Sendviče zapecite u rerni neposredno pred služenje.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category