Biskvitna torta
Sastojci:
375 g putera
230 g šećera
3 jajeta
280 g brašna
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
80 g kakaoa
200 g čokolade
180 ml mleka
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Omekšali puter umutiti sa šećerom, pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje neprekidno muteći mikserom.
2. Posebno sjediniti brašno sa kakaom, sodom bikarbonom i praškom za pecivo.
3. U smesu od putera naizmenično dodavati mešavinu suvih sastojaka i mleka neprekidno muteći dok se ne dobije ujednačena masa.
4. Čokoladu rastopiti pa pari pa i nju umešati u smesu.
5. Okrugao kalup prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za biskvit. Peći u zagrejanoj rerni na 180°S više od sat vremena. Pred kraj pečenja biskvit probosti čačkalicom, ona ne treba da je suva već delimično vlažna, tada je torta dovoljno pečena.
6. Pečenu tortu ostaviti u kalupu da se ohladi a potom je izvaditi, premazati šlagom od slate pavlake i dekorisati po želji.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!