Špagete s prazilukom i slaninom
Sastojci:
* 600 g špageta
* 1 veći struk praziluka
* 1 glavica crnog luka
* 250 g dimljene mesnate slanine
* 40 g putera
* 40 g parmezana
* 2 kašike seckanog peršuna
* morska so
* biber
* ulje
Isprobajte i…
Priprema:
1. Crni luk i praziluk očistiti i iseći na kockice, slaninu takođe iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i praziluk tek toliko da omekšaju. Ubaciti kockice slanine i nadalje pržiti na umerenoj temperaturi povremeno mešajući desetak minuta.
3. U lonac sipati 6 l vode, dodati 60 g morske soli i kuvati dok ne proključa. Ubaciti špagete, pa nastaviti s kuvanje 8 min. dok testenina ne postane al dente. Potom je ocediti od suvišne tečnosti.
4. Oceđene špagete dok su još tople umešati u smesu od slanine, dodati puter i promešati.
5. Servirati u tanjire i posuti parmezanom.
Savet: Testeninu nakon kuvanja nemojte ispirati vodom, već još toplu umešajte u fil.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!