Čokoladni rolati
Sastojci:
160 g brašna
280 g šećer u prahu
6 jaja
2 kašičice praška za pecivo
2 kašike kakaoa
prstohvat soli
200 g lešnik krema
200 g crne čokolade
ukrasne bombonice
ISROBAJTE I…
Priprema:
1. Umutiti žumanceta sa šećerom u prahu.
2. Posebno umutiti belanca s prstohvatom soli u čvrst sneg. Umešati ih u smesu od žumanaca, pa dodati brašno i prašak za pecivo te polako promešati varjačom. Smesu podeliti na dva dela, te u jedan deo dodati kakao.
3. Pleh 40×30 cm obložiti papirom za pečenje pa izliti u njega tamnu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 8 min.
4. Nakon što se tamna kora stegne, pleh izvaditi iz rerne te koru preliti svetlim filom i vratiti da se ispeče.
5. Pečenu koru uzdužno preseći napola pa svaku polovinu zajedno s papirom za pečenje uviti u vlažnu krpu.
6. Kada se kore ohlade, odviti ih i odvojiti od papira, pa premazati lešnik kremom te ponovo urolati i uviti u providnu foliju. Rolate ostaviti u frižideru da se stegnu.
7. Iseći ih na parčad debljine 1 cm. Čokoladu rastopiti na pari, a potom jednu stranu svakog rolata umočiti u čokoladu i posuti ukrasnim bombonicama.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!