Od lignji pripremite specijalitete
Lignje se najčešće konzumiraju pržene na žaru ili u ulju. Ako ih pripremate na ulju, ubacite ih na vrelu masnoću i potom okrećite dok ravnomerno ne porumene sa svih strana. Dovoljno je da ih pržite do tri minuta, jer usled duže termičke obrade postaće žilave. Ukoliko ovo ukusne morske plodove koristite za spravljanje salata, poželjno je da odaberete krupnije komade, te ih najpre kratko probarite u vodi, a potom isečete na kolutove i sjedinite s ostalim sastojcima. Osim toga, ovu namirnicu lako možete napuniti raznovrsnim nadevima, koristiti za pripremu izvrsnih čorbi i morskih gulaša, a lignje u vinu predstavljaju naročit specijalitet.
Previous post
Buhtle s vanilom
Next post
Šufnudle sa slaninom
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još