18.05.2022 Deserti

Kruške s kremom od čokolade

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 40 min.

Sastojci:
* 100 g čokolade
* 250 g slatke pavlake
* 1 kašika likera od čokolade
* 100 g šećera
* 300 ml soka od kruške
* 300 ml vode

* 100 ml belog vina
* 1 štapić cimeta
* rendana kora od jednog limuna
* 2 karanfilića
* 4 tvrđe kruške viljamovke

Priprema:
1. U šerpi zagrejati 150 ml slatke pavlake do tačke ključanja. Skloniti s ringle, dodati liker od čokolade i izlomljenu čokoladu, te mešati dok se sastojci ne rastope i sjedine.
2. Dobijenu smesu ostaviti da se ohladi, a potom je umutiti u čvrst krem.
3. Posebno u drugu šerpu sipati šećer i zagrevati ga na umerenoj temperaturi dok se ne karamelizuje. Sipati sok od kruške, vodu i belo vino, dodati karanfilić, šipku cimeta i koru limuna, a zatim kuvati dok ne proključa.
4. Kruške oguliti, vrhove im odseći, pa ih pažljivo izdubiti. Dodati ih u ključalu tečnost i kratko kuvati dok blago ne omekšaju.
5. Ohlađeni fil od slatke pavlake i čokolade umutiti mikserom pa sipati u poslastičarski džak, te njime napuniti unutrašnjost krušaka.

Bakina kujna

Maden Sekulić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category