Koristite pivo u pripremi hrane
Pivo je potpuno prirodan i biološki uravnotežen proizvod, pa se s pravom naziva i „tečnom hranom”. U kulinarstvu ga možete koristiti kao dodatak supama, gulašima, umacima, čak i poslasticama, u kombinaciji sa crnom čokoladom, za pohovanje mesa ili ribe, ali ključnu ulogu ima kao neizostavni deo različitih marinada. Splet ukusa i aroma koje pivo pruža hrani vrlo je raznolik – od slatkih i orašastih nota poreklom od slada, do gorkih i herbalnih koje dolaze od hmelja. Ukoliko je meso koje želite da pripremite izuzetno tvrdo, isecite ga na manje komade, polijte pivom i ostavite da tako odstoji sat vremena. Nakon toga, postaće meko i spremno za obradu. Riba će biti naročito hrskava ukoliko je malo premažete ovim pićem pre prženja.
Previous post
Pastirska pita sa sočivom
Next post
Mus od jagode
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još