Rižoto s polutrajnim kobasicama
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 70 min.
Sastojci:
* 2 srednje glavice crnog luka
* 2 crvene paprike
* 150 g mladog spanaća
* 350 g polutrajnih kobasica
* 250 g integralnog pirinča
* 1/2 kašičice mlevene paprike
* meveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Integralni pirinač preliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi dok potpuno ne omekša. Procediti ga od suvišne tečnosti i ostaviti po strani.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, crvenu papriku očistiti od semena i peteljke i iseći na krupnije kocke, kobasice iseći na deblje kolutove.
3. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast. Dodati crvenu papriku i mladi grašak, pa sve zajedno pržiti neprekidno mešajući nekoliko minuta. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće ne omekša.
4. Ubaciti isečene kobasice, te sve zajedno kratko prodinstati.
5. Na kraju varjačom umešati obareni integralni pirinač, dodati mlevenu papriku, posoliti i pobiberiti po ukusu.