Rendana salata s mesom
za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 60 min.
Sastojci:
* 5 krompira srednje veličine
* 3 srednje šargarepe
* 4 srednja kisela krastavca
* 300 g pilećeg belog mesa
* 50 g kukuruza šećerca iz konzerve
* 2 kašike seckanog peršuna
* 150 g majoneza
* 150 g pavlake
* 1 kašičica senfa
* mleveni biber
* so
Priprema:
1. Krompire oprati pa zajedno s ljuskom obariti u vodu da omekšaju. Ocediti ih od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohlade, pa oguliti i izrendati nakrupno.
2. Šargarepu oguliti, ubaciti u šerpu zajedno s pilećim belim meso i preliti vodom da sastojci ogreznu. Šargarepu kuvati u ključaloj vodi oko 7 minuta a zatim je izvaditi, ocediti od tečnosti, ohladiti i izrendati nakrupno. Piletinu kuvati dok ne omekša. Kuvanu piletinu iseći na kockice.
3. Kisele krastavce iseći na kockice a kukuruz šećerac izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne tečnosti.
4. U dubljoj činiji sjediniti rendani krompir i šargarepu, dodati kisele krastavce, piletinu, kukuruz šećerac i seckani list peršuna.
5. Meso i povrće preliti majonezom, pavlakom i senfom, posoliti i pobiberiti, pa polako promešati da bi se dobila ujednačena smesa. Gotovu salatu pre služenja ostaviti da se rashladu u frižideru.