Recepti iskusnih domaćica: Džigerica u belom vinu
Iskoristite znanje i umeće vrsnih domaćica jer ćete po njihovim receptima napraviti fantastične delikatese!
Džigerica u belom vinu
(Za 4 osobe; mrsno jelo; priprema: 45 min.)
Sastojci:
* 500 g pileće džigerice
* 500 g šampinjona
* 2 kašike ulja
* 250 ml neutralne pavlake
* 200 ml kisele pavlake
* 1 kašike paradajz pirea
* 1 ljuta papričica
* 2 čena belog luka
* 350 ml belog vina
* 1 glavica crnog luka
* mešavina suvog biljnog začina
* so
* biber
Preporučujemo i… Đuveč sa džigericom
Priprema:
1. Pileću džigericu oprati i iseći na krupnije komade.
2. Šampinjone obrisati krpom i iseći ih na listiće.
3. U dubljem tiganju zagrejati 1 kašiku ulja. Dodati sitno iseckan crni luk, pa ga pržiti dok ne postane staklast.
4. Zatim dodati šampinjone i nastaviti prženje dok ne ispari tečnost koju su pustili.
5. U drugi tiganj sipati preostalo ulje, dodati džigericu i pržiti je dok ne promeni boju, a potom je prebaciti u tiganj s pečurkama.
6. Posoliti i pobiberiti, te posuti mešavinom suvog biljnog začina po ukusu. Dodati sitno iseckanu ljutu papričicu, paradajz pire i belo vino, pa promešati i kuvati na umerenoj temperaturi oko 20 minuta.
7. Pomešati neutralnu i kiselu pavlaku, sipati u tiganj pa dodati sitno iseckan beli luk. Promešati i ostaviti da se kuva još 5 minuta.
Savet: Gotovo jelo možete poslužiti uz pire od krompira.
Recept Asime Delić iz Borče