28.03.2022 Glavna jela

Paprike punjene piletinom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 45 min.

Sastojci:
* 4 veće crvene paprike šilje
* 1 glavica crnog luka
* 350 g pilećeg belog mesa
* 200 g šampinjona
* 80 g integralnog pirinča
* 250 g gauda sira
* mleveni biber
* ulje
* so
Za sos:
* 40 g putera
* 2 ravne kašike brašna
* 400 ml mleka
* muskatni orah
* so

Priprema:
1. Paprike oprati i uzdužno, zajedno s peteljkom, preseći napola. Sredinu očistiti od semena i premazati uljem.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega paprike. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dvadesetak minuta.
3. Dok se paprike peku pripremiti fil. Integralni pirinač obariti a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti. Crni luk očistiti i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja. Piletinu takođe iseći na kockice pa dodati u šerpu s lukom i pržiti dok meso ne promeni boju. Ubaciti šampinjone isečene na listove i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Zatim umešati obareni pirinač, posoliti i pobiberiti po ukusu.
4. Za pripremu sosa u šerpi rastopiti puter pa dodati brašno i kratko propržiti. Sipati mlako mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Začiniti muskatnim oraščićem i posoliti po ukusu.
5. Polupečene paprike izvaditi iz rerne i napuniti ih filom od mesa. Odozgo preliti sosom i posuti rendanim sirom. Vratiti u rernu i nastaviti pečenje još dvadesetak minuta.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category