08.03.2022 Glavna jela

Tarana s piletinom i kobasicama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.

Sastojci:
* 120 g mesnate slanine
* 200 g tarane
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* 2 veća paradajza
* 1 paprika babura
* 250 g pilećeg belog mesa
* 100 g dimljene kobasice
* 1/2 kašičice mlevene paprike
* mleveni biber
* 1 kašika masti
* so

Priprema:
1. Slaninu iseći na štapiće, crni luk i paradajz očistiti i iseći na kockice, beli luk sitno iseckati.
2. Papriku očistiti od peteljke i semena i iseći na krupnije kocke, piletinu takođe iseći nakrupno.
3. U šerpi na malo masti propržiti slaninu a zatim dodati taranu te i nju kratko propržiti.
4. Ubaciti crni i beli luk i pržiti na umerenoj temperaturi povremeno mešajući nekoliko minuta.
5. Ubaciti paradajz i papriku i dinstati jelo u soku koji je povrće pustilo dok ne uvri. Nadalje dolivati pomalo vode dok tarana ne nabubri.
6. Odvojeno u tiganju na malo ulja propržiti piletinu da blago porumeni a zatim je zajedno s kobasicom dodati u jelo.
7. Začiniti mlevenom paprikom, posoliti i pobiberiti te sve zajedno kratko prokuvati.
Savet: U jelo po želji možete dodati ljutu dimljenu kobasicu

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category