Rolovana lazanja

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Recept
Rolovana lazanja
za 3 osobe
mrsno jelo
priprema: 50 min.
pečenje: 35 min.

Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 400 g mlevene junetine
* 120 g svežih šampinjona
* 400 g pelata paradajza
* malo origana
* 50 g putera
* 2 kašike brašna
* 400 ml mleka
* 50 g rendanog parmezana
* 100 g lačkavalja
* 9 listova testa za lazanje
* 125 ml gustog soka od paradajza
* so
* ulje

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Šampinjone iseći na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati beli luk, te sve zajedno pržiti još nekoliko sekundi neprekidno mešajući. Dodati mleveno meso i nastaviti prženje dok meso ne promeni boju.
3. Ubaciti šampinjone i pržiti dok pečurke ne omekšaju. Dodati pelat paradajza, posoliti, pobiberiti i posuti origanom. Poklopiti i dinstati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
4. Posebno pripremiti bešamel sosu. U manjoj šerpi rastopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno sipati 350 ml mleka i nadalje kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja posoliti i umešati parmezan.
5. Suvo testo za lazanje kratko prokuvati u ključaloj vodi da omekša. Poslagati ga na nauljenu tacnu i ostaviti da se prohladi.
6. U manju vatrostalnu činiju sipati gusti sok od paradajza i preko njega rasporediti nekoliko kašika bešamel sosa.
8. Na svaki list testa za lazanje naneti malo fila od mesa, odozgo rasporediti malo bešamel sosa i urolati. Rolnice poslagati u vatrostalnu činiju. Odozogo preliti ostatkom bešamel sosa i posuti kačkavalja. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category