Varivo od tikvica
za 4 osobe
posno jelo
priprema: 50 min.
Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 3 srednje šargarepe
* 1 kriška celera
* 2 mlada krompira srednje veličine
* 3 mlade tikvice
* 3 srednja paradajza
* 1 kašika mlevene paprike
* 1 kašičica seckane sveže mirođije
* 1 kašičica seckanog svežeg bosiljka
* mleveni biber
* 3 kašike maslinovog ulja
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove a celer na kockice.
2. Krompir i tikvice oguliti i iseći na krupnije kocke, paradajz na kockice.
3. U šerpi na malo maslinovog ulja propržiti crni luk a zatim dodati šargarepu i celer te sve zajedno kratko propržiti.
4. Ubaciti krompir i pržiti ga neprekidno mešajući nekoliko minuta. Naliti vodom da sastojci ogreznu i kuvati nakon što proključa desetak minuta.
5. Dodati tikvice i paradajz, posuti mlevenom paprikom, mirođijom i bosiljkom, posoliti i pobiberiti po ukusu. Nadalje kuvati dolivajući pomalo vode dok svi sastojci ne omekšaju.