Lisnata srca
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 350 g sitnog sira
- 1 dl kisele pavlake
- 150 g kačkavalja
- 150 g praške šunke
- 2 jajeta
- susam
- mešavina začina
Priprema:
1. Prašku šunku iseći na kockice, kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U posudi umutiti sitan sir i kiselu pavlaku, dodati prašku šunku i rendani kačkavalj, dodati začine pa promešati.
3. Radnu površinu posuti brašnom pa oklagijom istanjiti polovinu lis- natog testa. Premazati ga pripremljenim filom i prekriti drugom polovinom istanjenog testa.Odozgo blago preći oklagijom da bi se po- lovine testa slepile s filom.
4. Pomoću kalupa u obliku srca izvaditi pogačice od testa.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovane pogačice. Premazati ih umućenim jajima i posuti susamom.
6. Peći u rerni zagrejanoj na 200°S dok blago ne porumene.