Pileći paprikaš s njokama
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 70 min.
Sastojci:
* 2 veće glavice crnog luka
* 2 veće šargarepe
* 600 g pilećeg belog mesa
* 400 g mladih šitaka pečuraka
* 500 g gotovih njoka
* 1 kašika dimljene mlevene paprike
* mleveni biber
* 2 kašike seckanog peršuna
* 2 kašike domaće masti
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove.
2. Pileće belo meso iseći na krupnije komade, sitnije šitaka pečurke ostaviti u komadu a krupnije preseći napola ili na četvrtine.
3. U većoj šerpi na otopljenoj masti propržiti crni luk. Dodati šargarepu te sve zajedno pržiti nekoliko minuta.
4. Ubaciti pileće belo meso i pržiti ga neprekidno mešajući dok meso ne promeni boju. Naliti vodom da sastojci ogreznu i nadalje dinstati nakon što jelo proključa još desetak minuta.
5. Dodati mlevenu papriku i šitaka pečurke pa kuvati dolivajući vodu po potrebi dok pečurke ne omekšaju.
6. Pred kraj kuvanja ubaciti njoke, i kuvati još nekoliko minuta dok one ne omekšaju i ne isplivaju na površinu.
Savet: Za pripremu paprikaša možete upotrebiti gotove njoke ili ih sami napraviti.