Zapečena paprika
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 35 min.
pečenje: 60 min.
Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 450 g ćurećeg belog mesa
* 2 šargarepe
* 2 srednja bela krompira
* 8 žutih paprika babura
* 2 paradajza
* 300 ml pileće supe iz kocke
* mleveni biber
* mešavina suvih začina
* so
* ulje
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i takođe iseći na kockice.
2. Krompir oguliti i izrendati nakrupno a ćureće belo meso iseći na kockice.
3. Paprike babure izdubiti i oćistiti od semena a paradajz oprati i iseći na kolutove debljine 5 mm.
4. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati piletinu i pržiti je neprekidno mešajući varjačom dok ne promeni boju.
5. Dodati šargarepu, te sve zajedno kratko propržiti nekoliko minuta. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće i meso ne omekšaju.
6. Posoliti i pobiberiti, pa dodati rendani krompir i dinstati dok krompir napola ne omekša.
7. Pripremljenim filom napuniti paprike i odozgo ih zatvoriti kolutovima paradajza. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok paprike ne omekšaju.