Nadeveni paradajz

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 3 osobe
posno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 35 min.

Sastojci:
* 6 srednjih paradajza
* 1 struk praziluka
* 80 g pirinča
* 500 ml supe od povrća
* 250 g tunjevine iz konzerve
* bosiljak
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Vrhove paradajza odseći i ostaviti po strani. Pulpu pažljivo izdubiti okruglom kašičicom vodeći računa da se ne oštete zidovi paradajza. Izdubljenu pulpu iseći na kockice.
2. Praziluk očistiti od spoljnih listova i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja.
3. Dodati pirinač i pržiti ga neprekidno mešajući varjačom nekoliko minuta. Ubaciti iseckanu pulpu paradajza i nastaviti dinstanje na umerenoj temperaturi dolivajući pomalo supe od povrća dok pirinač ne nabubri.
4. Tunjevinu ocediti od masnoće i umešati u smesu. Dodati bosiljak, posoliti i pobiberiti.
5. Pripremljenom smesom napuniti izdubljeni paradajz i poklopiti ga odsečenim poklopcima. Zemljanu činiju nauljiti, sipati u nju malo supe od povrća, i poslagati punjeni paradajz. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok paradajz ne omekša.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category