Posna španska pita

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osoba
posno jelo
priprema: 15 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
* 1 šolja od 200 ml ulja
* 1 šolja od 200 ml pšeničnog brašna
* 1 šolja od 200 ml kukuruznog brašna
* 1 šolja od 200 ml mineralne vode
* 200 g posnog biljnog sira
* 1 prašak za pecivo
* 100 g crvene paprike
* 100 g zelenih maslina bez koštica
* susam
* so

Priprema:
1. Crvenu papriku očistiti i iseći na kockice, masline takođe iseći na kockice, biljni sir izrendati nakrupno.
2. U činiji sjediniti ulje i mineralnu vodu s malo soli i umutiti mikserom.
3. Postepeno dodavati mešavinu praška za pecivo, pšeničnog i kukuruznog brašna neprekidno muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. Dodati seckano povrće i rendani sir, te polako promešati varjačom.
5. Manju tepsiju 20×30 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u nju spipremljenu smesu. Poravnati je špatulom i posuti susamom, pa peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok korica ne porumeni.
6. Pečenu pitu ostaviti da se prohladi a zatim je iseći na kocke.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category