Očuvajte svežinu tvrdog sira
Ukoliko načnete tvrdi sir, te ga ne iskoristite u narednih nekoliko dana, koliko god da ste ga dobro umotali u foliju, on će se delimično sasušiti, te će se na pojedinim delovima uhvatiti tvrda korica. Kako do toga ne bi došlo, čistu platnenu salvetu umočite u slanu vodu ili razblaženo sirće, pa je ocedite, te u nju zavijte načet sir. Zatim ga stavite u plastičnu kutiju, pored njega ubacite dve kockice šećera, pa je dobro zatvorite. Kutiju čuvajte u frižideru, a kockice šećera zamenite svaki dan drugima – na taj način, sir će zadržati svežinu tokom dužeg vremenskog perioda.
Previous post
Učiteljska dugmad
Next post
Očistite zemljano posuđe
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još