19.01.2022 Predjela

Rol-testo s kobasicom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 20 min.
mirovanje: 30 min.
pečenje: 30 min.

Sastojci:
* 500 g brašna
* 1 kašičica soli
* 20 g svežeg kvasca
* oko 250 ml mleka
* 75 ml ulja
* 1 jaje za premazivanje
* kim za posipanje
* oko 350 g roštilj kobasica

Priprema:
1. Razmutiti kvasac u malo toplog mleka s kašičicom šećera i brašna. Ostaviti ga na toplom da nadođe.
2. Posebno pomešati brašno i so. U smesu zatim dodati nadošli kvasac i ulje, pa s preostalim mlakim mlekom zamesiti glatko testo. Pokriti ga i ostaviti da odmara 20-30 minuta.
3. Za to vreme roštilj kobasice oljuštiti i svaku, ukoliko su dugačke, iseći na 2-3 dela.
4. Razviti testo oklagijom preko pobrašnjene radne površine, a potom ga iseći na trake širine oko 2 cm.
5. Svaku traku obaviti spiralno oko kobasice tako da se krajevi malo preklapju. Oblikovano pecivo poređati na pleh preko papira za pečenje.
6. Premazati ga umućenim jajetom i posuti kimom. Rolnice peći na 200°C oko 30 minuta, da fino porumene.

Savet: Umesto kobasica možete koristiti i viršle. Ne zaboravite samo da ih ogulitet pre upotrebe

Svetlana Belić

Bakina peciva

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category