18.01.2022 Praktični saveti

Skuvajte savršenu testeninu

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Kuvanje testenine deluje jednostavno, ali neretko se desi da ne budemo zadovoljni krajnjim rezultatom. Greške su uvek u sitnim propustima. Postoji nekoliko trikova pomoću kojih ćete sigurno pripremiti savršenu pastu – na 100 g testenine sipajte 1 l vode, a na litru vode dodajte 7 g soli, i to nakon što voda proključa. Kada se so istopi, ubacite testeninu, pa je prvih nekoliko minuta često mešajte, a nadalje povremeno. Ispratite vreme naznačeno na pakovanju ako želite da bude ,,al dente” – oko 8 minuta, ili je kuvajte malo duže ako volite da bude mekša. Ne ispirajte je vodom, samo procedite, kako bi se preliv bolje prilepio uz testeninu.

shutterstock

evgeniykleymenov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category