Skuvajte savršenu testeninu
Kuvanje testenine deluje jednostavno, ali neretko se desi da ne budemo zadovoljni krajnjim rezultatom. Greške su uvek u sitnim propustima. Postoji nekoliko trikova pomoću kojih ćete sigurno pripremiti savršenu pastu – na 100 g testenine sipajte 1 l vode, a na litru vode dodajte 7 g soli, i to nakon što voda proključa. Kada se so istopi, ubacite testeninu, pa je prvih nekoliko minuta često mešajte, a nadalje povremeno. Ispratite vreme naznačeno na pakovanju ako želite da bude ,,al dente” – oko 8 minuta, ili je kuvajte malo duže ako volite da bude mekša. Ne ispirajte je vodom, samo procedite, kako bi se preliv bolje prilepio uz testeninu.
Previous post
Zapečeni ravioli
Next post
Sarmice s ovsanim pahuljicama
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još