13.01.2022 Praktični saveti

Izbegnite nadimanje od pasulja

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Izbegnite nadimanje od pasulja
Verovatno obožavate da konzumirate tradicionalna jela s pasuljem, ali ih često izbegavate upravo zbog neprijatnih nuspojava poput nadimanja i gasova. Međutim, koristeći male kulinarske trikove, s lakoćom možete izbeći neželjene posledice i uživati u svakom zalogaju. Dovoljno je da pasulj kratko prokuvate u vodi, a potom ga procedite i nalijete novom, mlakom i svežom vodom. Dodajte u nju, osim pasulja, ostalo povrće i suvo meso, ali spustite i dve filterkesice čaja od majčine dušice. Nastavite s kuvanjem dok pasulj potpuno ne omekša, a pred sam kraj kuvanja izvadite filterkesice s čajem. Prijatnu aromu majčine dušice jedva ćete osetiti u pasulju, ali će ona ublažiti ili čak potpuno ukloniti neželjene efekte.

Bakina kujna

Contributor/shutterstock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category