Izbegnite nadimanje od pasulja
Izbegnite nadimanje od pasulja
Verovatno obožavate da konzumirate tradicionalna jela s pasuljem, ali ih često izbegavate upravo zbog neprijatnih nuspojava poput nadimanja i gasova. Međutim, koristeći male kulinarske trikove, s lakoćom možete izbeći neželjene posledice i uživati u svakom zalogaju. Dovoljno je da pasulj kratko prokuvate u vodi, a potom ga procedite i nalijete novom, mlakom i svežom vodom. Dodajte u nju, osim pasulja, ostalo povrće i suvo meso, ali spustite i dve filter–kesice čaja od majčine dušice. Nastavite s kuvanjem dok pasulj potpuno ne omekša, a pred sam kraj kuvanja izvadite filter–kesice s čajem. Prijatnu aromu majčine dušice jedva ćete osetiti u pasulju, ali će ona ublažiti ili čak potpuno ukloniti neželjene efekte.
Previous post
Pileći rižoto sa šafranom
Next post
Očistite flaše od masnoće
more from category
Napravite sami čokoladne kapljice
Ne morate kupovati kapljice od čokolade, lako i jednostavno možete ih napraviti sami!
pročitaj još