18.03.2021 Deserti

Aromatične kiflice

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Foto: Ženja Aćimović

 

za 6 osoba

mrsno jelo

priprema: 60 min.

mirovanje: 5 sati

pečenje: 25 min.

Sastojci:

* 700 g brašna

* 250 ml toplog mleka

* 7 g suvog kvasca

* 100 g šećera

* prstohvat soli

* 1 jaje

* 1 vanil-šećer

* 50 g kisele pavlake

* korica i sok od 1 manje narandže

* 100 g putera

Za punjenje:

* 300 g pekmeza od kajsije

Za posipanje:

* malo šećera u prahu

Priprema:

1. Sjediniti 100 g brašna s toplim mlekom, suvim kvascem i kašičicom šećara, pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.

2. Nadošli kvasac sjediniti s preostalim šećerom, prstohvatom soli, jajetom, koricom i sokom od narandže, vanil-šećerom i pavlakom. Mutiti mikserom s nastavcima za testo dok se ne dobije ujednačena smesa. Zatim postepeno dodavati brašno i kockice putera, neprekidno muteći mikserom.

3. Smesu preručiti na radnu površinu, pa ako je testo mekše po potrebi dodati još malo brašna. Prekriti ga folijom i ostaviti u frižideru da odstoji 4 sata.

4. Od odstojalo testa oblikovati 9 jufkica. Svaku jufkicu istanjiti i unakrsno iseći na trouglove. Napuniti ih džemom i smotati u kiflice.

5. Kiflice poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i prekriti ih folijom. Ostaviti da odstoje 30 minuta.

6. Zatim ih premazati jajetom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Pečene kiflice posuti šećerom u prahu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category