Ćureći medaljoni
Sastojci:
- 600 g ćurećeg belog mes
- a 250 g mladog sira
- 1 kašika senfa
- 400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 dl belog vina
- 2 dl pavlake
- 1 kašika gustina
- 1 dl juneće supe
- mešavina začina
Priprema:
1. Ćureće belo meso iseći na šnicle i istanjiti preko najlon kese tučkom za meso. Začiniti po ukusu.
2. Mladi sir iseći na kocke veličine 2×2 cm, šampinjone na listove, a crni luk što sitnije.
3. Na šniclu staviti kocku sira te krajeve mesa preklopiti ka sredini i oblikovati medaljon. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još medaljona.
4. U teflonskom tiganju zagrejati malo ulja pa spuštati u njega medaljone sa završecima okrenutim nadole. Pržiti sa obe strane dok ne porumene. Potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti crni luk, a zatim dodati šampinjone, te i njih kratko propržiti da omekšaju.
6. Sjediniti juneću supu sa belim vinom, pa u dobijenoj smesi razmutiti gustin. Sipati u tiganj sa šampinjonima i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati pavlaku i senf, pa vratiti pržene medaljone i sve zajedno kratko prokuvati.