Kako napraviti najsavršenije rolnice sa cimetom
Aromatični začini i ukusi su sinonim za jesenje recepte, ali mislimo da je ipak cimet taj sastojak koji će upotpuniti idilu u vašem domu. Ne postoji bolji način da započnete prohladno oktobarsko jutro nego uz savršeno mekano, vazdušasto i toplo testo punjeno glazurom od cimeta i vanilinog šećera – prava fantazija! Pripremite se da vam se iz rerne širi predivan miris koji osvaja srca.
Rolnice sa cimetom
Od sastojaka vam je potrebno:
Za testo:
350 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1/2 kesice praška za pecivo
60 g šecera
30 g putera
1 jaje
1/4 kašičice soli
120 ml mleka
60 ml vode
Za premazivanje testa:
1 kašika arome vanile
150 g smeđeg šećera
60 g putera
20 g cimeta
60 g putera
1 kašika arome vanile
350 g šećera u prahu
mleko po ukusu
Priprema:
Zagrejete rernu na 190 stepeni.
U činiju sipajte prethodno zagrejano mleko i vodu, tome dodajte kesicu kvasca i jednu kašiku šećera. Ostavite smesu 5-10 minuta da kvasac naraste. Zatim dodajte ostatak šeera, otopljeni puter i jaje. Malo promešajte, pa sve to sipajte preko brašna u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo i so. Potom mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu, glatku teksturu.
Otopite puter i sjedinite ga sa vanilom, šećerom i cimetom. Oklagijom razvucite testo u pravougaonik i premažite ovim slatkim cimet umakom.
Nafilovano testo zarolajte i presecite na 4-5 cm široke kriške.Prebacite na pleh i vodite računa da svaka rolnica ima dovoljno mesta da naraste pri pečenju kako se ne bi spojile ili izlile. Pleh prekrijte plastičnom folijom i ostavite 45 minuta da testo naraste.
U prethodno zagrejanoj rerni, pecite ovu magičnu poslasticu 15 minuta i uživajte u nežnim mirisima cimeta i vanilinog šećera. Ukoliko se dogodi da vam se preliv izlije iz pleha, savršeno rešenje nude najnovije Gorenje OptiBake ugradne rerne koje imaju opciju samočišćenja. Za jednostavno uklanjanje nečistoća neophodno je da odaberete jednu od funkcija koje imaju. Na raspolaganju vam je PyroClean koji uništava ostatke hrane zahvaljujući ekstremno visokim temperaturama, što ga čini upravo i najefikasnijim. Međutim, tu je i CataClean koji uz pomoć poklopca ventilatora absorbuje masnoću i prljavštinu koja je nastala tokom pripreme hrane. Odličan način da se čistoća sačuva je i AquaClean, zahvaljujući kom je potrebno da samo dospete vodu u posudu, upalite program koji koristi paru, kako bi se nečistoće dodatno omekšale i omogućilo jednostavno brisanje. Sa ovom rernom ne razmišljate o poslovima koji dolaze nakon pripreme ukusnih obroka. Sada se slobodno možete prepustiti čarolijama jesenjih ukusa.
Previous post
Pužići sa sirom
Next post
Projice s piletinom i prazilukom
more from category
Hisense Side-by-side frižider
VIŠE SVEŽINE, DUŽA GARANCIJA: Side-by-side frižider je top izbor
pročitaj jošSpasovdan i narodni običaji
Da li znate da su na „Dan spasa” na stolu obavezni cicvara, jagnjetina i jagode?
pročitaj još